6 Ağustos 2012 Pazartesi

Seyyid Hamid Haşimi

Seyid Hamid Haşimi 10.09.1976 Mersin Tarsus doğumludur. İlkokulu Konya On Dokuz Mayıs İlkokulunda tamamladı. Orta Okulu Isparta Merkez Ortaokulunda tamamladı. Lise öğrenimini Isparta Lisesinde bitirdi. Üniversite eğitimine On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik fakültesi, Çevre Mühendisliğinde tamamladı.

Ocak 1998’te ilk iş deneyimi olarak Isparta’da tekstil fabrikasında işe başladı. 1998 Temmuz döneminde Vatani görevine başladı. Vatani görevinden 1999 Kasım ayında terhis oldu. 2000 Yılı Şubat ayında merkezi Bursa’da olan ve ülkemizin en köklü Atık Yönetimi Firmalarından birinde işe başladı. 2002 Haziran ayında ülkemizin en köklü lojistik firmasında Ar-Ge bölümünde çalışma hayatında devam etti. 2003 Şubat ayında adı sanı hiç duyulmamış merkezi pendik olan firmada tüm riskleri üzerine alarak çalışmaya başladı.

2005 yılında bir çok belediyenin Atık Yönetiminde adını duyduğu kişiydi o. Aynı dönemde atık yönetimine ilişkin Türk Standartları’nı oluşturdu. Giresun ve Ordu ilinin atık yönetimine ilişkin yaptığı çalışmaları destekleyerek Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. 2009 Eylül ayında ayrılma kararı aldı. Ancak ufak bir firmayı büyültmek ve ayrılmak kolay bir karar değildi. 2010 Nisan ayında ayrılma işlemi tamamlandı. Eylül 2010 – Haziran 2011 arası Çevre Bakanlığında görev yaptı. 3/2 dereceden istifa etti. Temmuz 2011 itibari ile atık yönetim sistemlerinin başka bir boyutu olan Saha Yönetimi, depolama ve bertaraf işleri (Çöp, Geri dönüşüm, İhale) ile uğraşan bir firmanın anahtar teknik personeli olup bu konuda ülkemize katacağı değerler beklenmektedir.

Seyid Hamid Haşimi, Eylül 2010 – Haziran 2011 arası Çevre Bakanlığında görev yaptı. 3/2 dereceden istifa etti. Temmuz 2011 itibari ile atık yönetim sistemlerinin başka bir boyutu olan Saha Yönetimi, depolama ve bertaraf işleri (Çöp, Geri dönüşüm, İhale) ile uğraşan bir firmanın anahtar teknik personeli olup bu konuda ülkemize katacağı değerler beklenmektedi.

Yazar: Seyyid Hamid Haşimi, Seyid Hamid Haşimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder